Manjakani Gentel Asli 100% Homemade Fungsi dan khasiatnya.

Please follow and like us:

Adapon kita sudah terbiasa dengan Buah Manjakani, Manjakani Kapsul, Manjakani Serbuk Masker Scrub dan sebagainya.. ader satu lagi,… MANJAKANI GENTEL.

Assalam sis,.. lupeee nak bagi salam.

Bestnya tentang Manjakani Gentel yang Kaknur buat ni…..boleh di INSERT dan boleh dimakan sekali. Jadiii jika beli tak rugi mana mana. Jum tengok gambor lu…pahtu Kaknur explain setiap satu. Kesemuanya 7jenis Gentel. Nak tau lanjut TEKAN SINI MANJAKANI GRED A

  • Khasiat dan FUNGSI MANJAKANI GENTEL KAKNUR. Khasiat dia meh TEKAN SINI KHASIAT MANJAKANI kelebihan dan kekurangannya.
  • boleh diinsert tak perlu korek sebab die akan hancur di dalam dan lesap. Yang keluar segala fucuk nifas lama keputihan lama darah haid lama yg pada awalnya tidak mendatangkan mudarat tapi lama kelamaan membawa kegatalan serius bau yg hanyir dan sebagainya.
  • Insert plak takyah susah2 kiri kanan depan belakang..ok straight no turning back.
  • Tak perlu risau ramuan manjakani sahaja dan jika ditambah iaitu Daun Sireh segar yang memng dr segi tradisionalnya diamalkan dr dahulu lagi oleh moyang poyang kite dalam penjagaan CikMunger ie faraj masing2 .
  • Manjakani Gentel kaknur ader 7 jenis. Iaitu
  • Manjakani Gentel (MG) plain -INSERT DAN MAKAN
  • Manjakani Gentel plus Sireh (MGS) – INSERT DAN MAKAN
  • Manjakani Gentel Kunyit Asem (MGK) – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel Daun Inai plus pegaga – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel GOLD (MGG) habbatus sawda dan Extra Virgin Olive Oil Cold Pressed – MAKAN SAHAJA yg ni mmg terlebih kelebihannya. Memang bau habbatus sawda yg kuat. Gred premium.
  • Manjakani Gentel plus Kurma Ajwa Saffron Buah tin – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel plus mutiara (MGM) – MAKAN SAHAJA sebabb ramaii X leh telan Kapsul heee…

Khasiat , kelebihan Manjakani Gentel Kaknur.

  • BOLEH makan dan insert.
  • BOLEH dimakan diawal pantang , melawaskan haid /nifas.
  • TIDAK mengganggu perot baby,..berbanding Manjakani Kapsul/ Air rebusan Manjakani.
  • Manjakani Gentel Kaknur BOLEH dimakan oleh AnakDara weiii……ehhh sukeee nowww.. Anokdare boleh pilih nok hok mane se,,..ramuan yg memang beneficial. Kaknur sangat sukaaa dikk… Yang ni yang buat Kaknur suke makan Jamu,….sebabbb Kaknur tau ramuan apa nak ditarok, Kaknur tak suke terlalu banyak herba and spices yg kite tak tau kesahihannya. Mintak Maaf ya,..dgn kayu rapet, daun rapet , jgn nyiang rapet cukuppp heheheh…
  • Tahap panas die ,….sedang2.
  • Boleh melawaskan haid/nifas.
  • IKHTIAR HAMIL sebab kite insert buang ape yg patut bagi korong jimak tu,..teeeeerusssss…dan Setiap Manjakani Gentel Kaknur diadun dgn Minyak Zaitun Extra Virgin. Dalam setiap pembuatan Makjon/Jamu Gentel di kilang ,..production akan memerlukan minyak utk menjadikan ia bulat2 atau gula utk memberi kesat padat bentuk cantik. Jadiii kalo buat kat rumah ni kita sebagai producer/penjual pilih nok yg minyak mahal ke minyak muroh nak cut cost bagai. Taaaapiiiii, Kaknur gune kan Minyak Zaitun Extra Virgin Turki instead of Palestin..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *