Category Archives: Buah Manjakani

Manjakani Buah Ajaib tiada bandingan.

Assalammulaikum malam ni rajin menulis…. i wrote about Manjakani sumwer 2010.. blog tu lupa password email pon hilang… tapi malam ni nak tulis lagi…kikik. Time tu org x jual…x jumpe…biji ni… even dlm Wiki pon hilang ,….Kaknur sempat cut and paste. Dan baru2 ni ade write ups ttg Manjakani oleh frim atau usm. Ikhlas cakap Manjakani ni takde racun dadah….sebab Kaknur ader buat test dgn Pusat Racun Negara…mmg die xder dadah steroid bagai… kalo dak dah lame,…berkubur. hihihi. Jadiii sebelum kaknur jual,….bawak g Ujian… jap Kaknur paste yg sedikit nota ttg Manjakani dr Wiki. Tetapi ditulis dlm bahasa Inggeris. Kaknur translate..kefaham Melayu ku kikikik… Kaknur dh jual guna EMAIL tahun 2008..boleh dikatakan time tu non hado…ade sorg due…mase mule2 ader blogspot dibuat…facebook… sekarang dh jauh canggih.., merata rata.

Manjakani ini ….ada GRED die… Gred A Hijau dari Iran Turki…India.. Manjakani Mekah xder. Duluuuuuuuuuuuu dalam Wiki cakap….. Oakgalss the best was from Alleppo. Mase Kanur jual mmg dr Syria. Mmg PakArab X masuk Msia lagi…..yg ramai2,… pahtu xder sole importer barang2 dr Arab masok malaysia… Mmg kalo ade mmg Sole Importer,…Kontena masok dr Syria….Alleppo. Sekaranggg syria gaduhhh dah lama….. Kaknur dpt dr Iran and Turki

Manjakani boleh rasa beza……by gred,.. Kalo Gred baik dr negara yg mmg terkenal..dgn dia dr zaman TokNenek kite…Kaknur akan pastikan Manjakani yg Kaknur jual GRED A, Hijau dr Negara Iran Syria jika ada,….Turki… Mmg guni die pon ada nama negara asal.

Jadiiii,…Kaknur start dgn biji,..2013 knur buat Serbuk, Kapsul, Gentel, boleh makan juga boleeh insert result die luarbiasa..pahtu buat Sabun dgn Minyak Zaitun sbb nature manjakani ini keeering….jadi pandai2 lah..Pahtu kanur buat scrub dgn sheabutter…. Sabun Manjakani kaknur bukan dr Serbok….. Serbok tuuu….readymade soap… sape2 pon buleh buat. Sabun Kaknur dr asal……..dari camporan minyak dimasak…ader kiraan peratus die.. jadi die serasiiiii….minyak dgn air… Mmg piau pati Manjakani. Pahtu buat Scrub… buat rendaman CikMunger semuanya luar biasa hebat… semua dr Manjakani Gred A…

Okeh meh nengok posting manjakani mangancam

 

Posting ni ditulis 2014..Taktau g mane…dok blogspot kot..

Ada apa dengan  Manjakani??(bukan bertujuan sensual sahaja).(new foundings)

  1. Manjakani bukanlah sejenis buah ataupun mana-mana bahagian pokok. Sebaliknya ia merupakan ketumbuhan abnormal berbentuk bebola yang terjadi pada beberapa species pokok tertentu. Ia terjadi akibat tindak balas kimia yang berlaku antara hormone pokok dengan cecair yang dikeluarkan oleh pelbagai spesies serangga yang menggunakan bahagian pokok untuk menetaskan telurnya.-refer wiki.
  2. Rekod bertulis mengenai penggunaan manjakani untuk tujuan mengetatkan faraj dapat dikesan seawal kurun pertama Masehi apabila Soranus yang merupakan pakar perbidanan dan sakit puan Rome ketika itu menulis mengenai manjakani didalam bukunya Gynaecology. Ini merupakan satu satunya buku rujukan bidang ini yang digunakan sehingga kurun ke -16.-refer Wiki
  3. Memulihkan luka jahitan bersalin.(luka kering)
  4. Membantu proses recovery/restructuring/reinstate bg Ibu Ibu keguguran.
  5. Mengetatkan/Mengesatkan liang faraj memberikan suatu adventure yang luarbiasa
  6. Mengecutkan rahim.
  7. Mengencangkan otot otot vagina & otot vital wanita.
  8. Melancarkan haid/mengeluarkan ‘sampah sarap’ semasa keluarnya haid.
  9. Melancarkan darah nifas.
  10. Mengeluarkan angin dalam badan ie.kentut/sendawa/menguap.
  11. Membantu pembuangan air besar/kecil(kekadang Jamu Bersalin x membantu najis keras dan membuatkan perot x selesa semasa dlm pantang)
  12. Membantu mengurangkan/mengecutkan bengkak buasir utk wanita mengandung(“NEW”-mintak Puan google)
  13. Membantu utk pesakit kencing manis.(Cara guna;kureng pasti tp mmg ader/google)
  14. Membantu merawat keputihan.
  15. Mengurangkan air berlebihan pada faraj.
  16. Mengurangkan lendir berlebihan.
  17. Merawat/Menghilangkan bau vagina yang tak disenangi.
  18. Manjakani direbus dgn Sirih untuk dicebok selepas haid untuk hilangkan gatal dan bau busuk faraj/atau selepas haid.
  19. Memberi tenaga lebih pada wanita waktu bekerja(tidak mengantuk)
  20. Memberi fokus
  21. Menambahkan ghairah dalam hubungan suami isteri.
  22. Menegangkan/memejalkan kulit/daging badan.
  23. Digunakan sebagai pupur/bedak sejuk mengecutkan jerawat.
  24. Dibuat sebagai ramuan FaceMask menegangkan wajah(serbok+limau+tepung beras).
  25. Air rebusan manjakani+daun inai memerah dan memberikan seri wajah.
  26. Mengurangkan kejang kaki yang sejuk.
  27. Memanaskan badan yang seram sejuk.
  28. Serbok Manjakani boleh dibancoh bersama minuman panas (x rasa kelat)
  29. Mengurangi sakit pinggng.
  30. Bertenaga menghindar dari letih lesu.
  31. Memejalkan/Menegangkan payudara sehingga kenceng.(kencang)
  32. Dibuat sebagai ramuan BreastMask dengan ramuan sewajarnya.
  33. Menghindarkan rasa malas malas badan kepada alert.
  34. Memperkemaskan badan dari gelebeh gelebeh.
  35. Awet muda.(bangun pagi tgk muke cekang/tegang sambil tu baca laa doa tgk cermin.. Cantik semulajadi bukan utk dibanggakan. Cantik urusan Allah swt).
  36. Pati air rebusan+buahmanjakani dilenyek,air likat boleh dioles ditepian dalam liang jimak untuk ketat dan kesat.(tidak disyorkan,tetapi ikot keperluan peribadi masing2.)
  37. Serbok Manjakani(ManjaPanty) dibuat pupur ditepek tepek pada pintu liang jimak.(tidak digalakkan tapi ramai yg suker,soo suker hati lah)..
  38. Mengurangi peloh badan busuk.
  39. Mengurangi bau mulut busuk.
  40. Buah manjakani yang direbus(sebijik)(dibuang biji)diblend bersama buah2an yang lain.
  41. Ambil air masak mati lebih banyak semasa pengambilan manjakani sekaligus mengalakkan lebih banyak pembuangan airkecil adalah baik untuk buahpinggang/ginjal.(tidak utk wanita dlm pantang urat kembang)
  42. Pengambilan buah/kapsul manjakani akan menggalakkan kita bersukan/bergerak/berkerja sekaligus pengeluaran peloh bertambah sesungguhnya baik untuk kesihatan. Semulajadi sehat.
  43. Kembali sebagai “Anak Dara”, 3K(Ketat/Kesat/Kuat)(ye ye orr…tapi betol laa..betol,..cuberr luu..).
  44. Membantu menambah kasih sayang suami terhadap isteri 200% dr biasanya.
  45. Meningkatkan keyakinan diri.(sebab ramai sgt dihiner suami dlm hal begini, tapi Suami agak2 ler,..hormati sayangi Isteri anda, dia teman yg setia dlm susah dalam senang. Dia juga pemangkin dosa atau pahala kepada anda.
  46. Manjakani bukan utk tujuan seksual sahaja.
  47. In Shaa Allah selagi kita DOA,USAHA,ISTIQOMAH,TAWAKAL kpd Allah SWT rumahtangga SORGA dunia UNTUK….SORGA di akhirat.

 

Tudiaaaa…siap sorga bagai…kikikik.

OK…daaaa

 

 

 

Manjakani Gentel Asli 100% Homemade Fungsi dan khasiatnya.

Adapon kita sudah terbiasa dengan Buah Manjakani, Manjakani Kapsul, Manjakani Serbuk Masker Scrub dan sebagainya.. ader satu lagi,… MANJAKANI GENTEL.

Assalam sis,.. lupeee nak bagi salam.

Bestnya tentang Manjakani Gentel yang Kaknur buat ni…..boleh di INSERT dan boleh dimakan sekali. Jadiii jika beli tak rugi mana mana. Jum tengok gambor lu…pahtu Kaknur explain setiap satu. Kesemuanya 7jenis Gentel. Nak tau lanjut TEKAN SINI MANJAKANI GRED A

  • Khasiat dan FUNGSI MANJAKANI GENTEL KAKNUR. Khasiat dia meh TEKAN SINI KHASIAT MANJAKANI kelebihan dan kekurangannya.
  • boleh diinsert tak perlu korek sebab die akan hancur di dalam dan lesap. Yang keluar segala fucuk nifas lama keputihan lama darah haid lama yg pada awalnya tidak mendatangkan mudarat tapi lama kelamaan membawa kegatalan serius bau yg hanyir dan sebagainya.
  • Insert plak takyah susah2 kiri kanan depan belakang..ok straight no turning back.
  • Tak perlu risau ramuan manjakani sahaja dan jika ditambah iaitu Daun Sireh segar yang memng dr segi tradisionalnya diamalkan dr dahulu lagi oleh moyang poyang kite dalam penjagaan CikMunger ie faraj masing2 .
  • Manjakani Gentel kaknur ader 7 jenis. Iaitu
  • Manjakani Gentel (MG) plain -INSERT DAN MAKAN
  • Manjakani Gentel plus Sireh (MGS) – INSERT DAN MAKAN
  • Manjakani Gentel Kunyit Asem (MGK) – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel Daun Inai plus pegaga – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel GOLD (MGG) habbatus sawda dan Extra Virgin Olive Oil Cold Pressed – MAKAN SAHAJA yg ni mmg terlebih kelebihannya. Memang bau habbatus sawda yg kuat. Gred premium.
  • Manjakani Gentel plus Kurma Ajwa Saffron Buah tin – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel plus mutiara (MGM) – MAKAN SAHAJA sebabb ramaii X leh telan Kapsul heee…

Khasiat , kelebihan Manjakani Gentel Kaknur.

  • BOLEH makan dan insert.
  • BOLEH dimakan diawal pantang , melawaskan haid /nifas.
  • TIDAK mengganggu perot baby,..berbanding Manjakani Kapsul/ Air rebusan Manjakani.
  • Manjakani Gentel Kaknur BOLEH dimakan oleh AnakDara weiii……ehhh sukeee nowww.. Anokdare boleh pilih nok hok mane se,,..ramuan yg memang beneficial. Kaknur sangat sukaaa dikk… Yang ni yang buat Kaknur suke makan Jamu,….sebabbb Kaknur tau ramuan apa nak ditarok, Kaknur tak suke terlalu banyak herba and spices yg kite tak tau kesahihannya. Mintak Maaf ya,..dgn kayu rapet, daun rapet , jgn nyiang rapet cukuppp heheheh…
  • Tahap panas die ,….sedang2.
  • Boleh melawaskan haid/nifas.
  • IKHTIAR HAMIL sebab kite insert buang ape yg patut bagi korong jimak tu,..teeeeerusssss…dan Setiap Manjakani Gentel Kaknur diadun dgn Minyak Zaitun Extra Virgin. Dalam setiap pembuatan Makjon/Jamu Gentel di kilang ,..production akan memerlukan minyak utk menjadikan ia bulat2 atau gula utk memberi kesat padat bentuk cantik. Jadiii kalo buat kat rumah ni kita sebagai producer/penjual pilih nok yg minyak mahal ke minyak muroh nak cut cost bagai. Taaaapiiiii, Kaknur gune kan Minyak Zaitun Extra Virgin Turki instead of Palestin..

 

KHASIAT MANJAKANI kelebihan dan kekurangannya.

Khasiat manjakani
Khasiat Manjakani

Assalammualaikum hai halohaa heee…

Customer cakap Kaknur tulis blog happy semedang. Habis tu panahan Manjakani Gred A..hehehe.. Uihhh cakap besorrr nowww Kaknur oiii.. Astaghfirlohhaladzhim.

KHASIAT atau kelebihan yg Manjakani boleh berikan kepada Wanita dan Lelaki.

  • Ikhtiar hamil,…membantu sahaja. Nak kompem peknen tak laa,.. Sebab peknen kuasa Allah. Tapi buleh guide serbe sikit. Setakat ni ramai lekat walaupon byk kali gugur.
  • KHASIATNYA khas wanita yang telah pernah bersalin. WANITA yang pernah bersalin ini WAJIB atau sinonim dengan Manjakani. Bukan anakdara taklehh nooo….buuulehhh..tapi Gentel. Kaknur ader buat Gentel khas anakdare and makdare MG , MGiP, MGast, MGG .MGM..
  • Manjakani Gentel untuk anakdara
    Manjakani Gentel untuk anakdara
  • Kaknur ader Set Bersalin BASIC
  • Jahitan lepas bersalin kalo ikot petua orang tua tua style duluuuu k,…biji Manjakani di asah belakang ibulesung, dititip air basah2 sapuu pada jahitan bersalin. Boleh kering dan tercantum dgn baik. Namun dek kemodenan dah ader Serbok Manjakani ni pakai je laaa Serbok Manjakani,..yg ko g susah2 asah wat hape hhehehe.. Kan dah ader Serbok Manjakani.  Next..
  • Wanita bersalin lepas meneran terkeluar BUASIR.. Manjakani membantu mengecutkan buasir. Amik serbok gak sapuu..sapu lembab buat cam bedak sejuk. Tepekk…kecut. Bukan wanita je,..buasir ni Lelaki pon buleh pakai,. Cara pakai sama.
  • Wanita bersalin jugaaa,..especially Bersalin Normal . Gunakan BIJI MANJAKANI utk cebok lepas dh balik rumah tu…rebus biji, takde biji amik serbok Manjakani . Rebus bersama Daun Sireh kiraan ganjil. Ada asam keping tarok sekali.. Biji Manjakani tak perlu banyak dalam sebiji due saiz sederhana. Air rebusan satu periok. Suam boleh cebokk… Tapiiii rebusan nak buat minum awal2 pantang tu rasanyaa,….takyah kot. Personally minggu pertama kedua fokus luaran lu.. Kalo anak kuning pon jangan makan ape2 lagi. Takpe i’ll write another posting on Panduan bersalin..dgn Set Basic Manjakani Kaknur ok boleh TEKAN SINI Set Bersalin Manjakani basic panduan sahaja.
  • Buah Manjakani
    Buah Manjakani
  • Baik untuk jahitan bersalin. Kurang regangan. Buat mcm gambar guide diatas
  • Kurang ngilu lepas bersalin. Hampir hilang
  • Menyembuhkan luka dan jahitan bersalin.
  • Mengurangkan bau faraj hanyir. Tak kire lepas bersalin atau atau keadaan biase.
  • yang PASTI MERAPATKAN tapiii kaknur tak sure kenape ader Customer cakap Manjakani yg die beli dari Seller lain dah 4 seller berbeza memang tak rapat2, pahtu asek GAME OVER tgh syokkk, game over,..hihihi.. Manjakani kaknur rapat sampaiii tak jumpa jalan koo..hahaha..kusut nowww
  • Manjakani Gentel
    Manjakani Gentel
  • Tapiiii pada Kaknur rapat sahaja tak syiokkk… Nok bersih. Keluarkan keputihan tu… biar plop. Sebab tu Kaknur usaha buat MANJAKANI GENTEL untuk merawat mengeluarkan keputihan yang membuatkan faraj tu gatalll nowww,….busukkkk noww, berair , becak… euuuuiiiii,… SPOILT MOOD kan.. ok move on…
manjakani gentel kaknur
manjakani gentel kaknur

  • Mampu menaikkan payudara yang kenduer layutt,..sedehhh nowww ciktititss heee… CikMunger sedeyyy,..Cik Tititss sedehh,… CIkBebird hahaha…dokk melanguttt lerrr haha huhu Manjakani mampu menegangkan payudara kendur. Caranya makan ler,,..  Mcm Kaknur ader buat MK Manjakani Kapsul Manjakani Gentel boleh makan dan sabun utk mengurut semasa mandi,…dan masker Manja 3in1.. MEMEJALKAN BUAH DADA senang cakap. Buatkan buahdada tu boooooolattt tembon..berisi padat. Hanya makan Manjakani dan bantu dari luaran sabun dsbnya.

  • Manjakani mampu menghilangkan BAU KETIAK busuk,.. kaki cagu,..kaki cepat berair. CARANYA MUDAH,…belilah MANJA3in1 MASKER Manjakani Kaknur...fungsi berbaloi. Boleh pakai muka,..pakai di faraj pakai ketiak pulak tu mencerahkan,..menyah bau. Takyah pakai deodorant.
  • masker manjakani
    masker manjakani
  • Tapiiiiii Kaknur ader buat DEODORANT MANJAKANI.. takleh nak jual lagi sebab takdak SARONG..  yg ader sarong lip gloss X puas nak tenyeh. Heheheh
deordorant manjakani
deodorant manjakani
  • Manjakani membantu menyembuhkan luka bersalin secara CZER.. Manjakani membantu menyembuhkan jahitan luka atau ape2 operasi. Provided si pesakit boleh tahan panas. Setengah org tak tahan panas. Tapiii memang membantu sembuhkan luka…especially LUKA KENCING MANIS dgn air rebusan Manjakani yg pahit nowwwww tuu… boleh kering luka kencing manis jadi bisul dsbnya.
  • Membantu Kentut Vagina sufferer. KV atau kentut vagina ni berlaku atas sebab terlalu longgar, rahim kembang, lembab area tu basahhh sejuk. Kalooo rahim kita sejok kembang bolehhhh nampakkk kat muka seseorang. Percaye ke idokk??? heee
  • Jadiiiii WAJIB jaga rahim cikmunger kiter tu, jangan bg kembanggg basahh lembab,..lewehhhh…sebab memang orang tua tua cakap efek pada wajah pembawakan diri nok2 yang dah kawen beranak pinok……huwaaaaaaa heeee
  • Membantu meletakkan kembali jikalau rahim jatuh. CARANYA Panggey bidan mengurut luuu… die sengkak naik.. lps urut makan ler Manjakani supaya Manjakani dapat pegang kedudukan yg asal. Manjakani akan firmkan structure kawasan rahim kiter lorrr….
  • Manjakani membuatkan punggung pejal dan bulat peha peha ni pejal.. mampatttt.. padat sendatt.. satu badan pejal. JADI ada baiknya exerciseeee…
  • Manjakani melawaskan HAID dan NIFAS. Kaloooooo nifas dh byk, rasenye takyah makan lagi… Kaloo nifas tgh sikit ok..Kaknur suggest my MG.MGIP. MGAST . MGG. dalam pantang.  PLEASE NOTE NIFAS WAJIB DIKELUARKAN. Tapiii selame kaknur meniage Manjakani,dr 2008 memang Manjakani kaknur melawaskan haid/nifas, tapiii memandangkan Kastemerr semer takott nifas banyak jadi Kaknur sarankan makan lepas nifas stop. Kadang Hospital pon cucuk soh nifas stop supaya x  overflow takot letih dsbnye tapiiii……nifas saki baki dalam tu WAJIB dikeluarkan tak keluar akan jd busung busuk mcm bangkai bauu die….infact meroyan tu biase. Infact haid pon,…b4 nak keluar tu mcm2 jadi berangin satu badan,.. menstrual org cakap,..PMS Prem Menstrual Syndrome. Tapiiii,…kalo cakap Manjakani x melawaskan nifas and haid,..kaknur tak sure… Serious Manjakani jenis ape am not sure. Sebab Manjakani yg Kaknur gune,…memang nifassss bergulung2 kuar.  Penuh pad. Kepala tak pening,..kaloo dakkk rase nak menjerit dgn anak reyau,..laki non hadoo kije2,..umah xder sape maklumlah bersalin jage sendirian berhad. Nak2 bersalin d overseas. Parents mmg dah lame takde,. Mak mertua pon dah uzur sgt,. U know anything can happend. TEKAN CINI untuk posting Meroyan selepas bersalin dan Ummu Sibyan
  • Manjakani lawas nifas
    Manjakani lawas nifas

    Manjakani lawas haid
    Manjakani lawas haid
  • Manjakani GENTEL  Kaknur pnyer k..membanyakkan SUSU BADAN. Susu sampai bengkak lerrr…aiyoooo. Manjakani lain x sure,. Sebabbb Kaknur asek dgr ckp susu cepat kering. Bukti byk susu buleh tgk dalam TESTIMONI MANJAKANI KAKNUR..ada byk lagi.
Manjakani membanyakkan susu
Manjakani membanyakkan susu

 

  • Manjakani boleh mengecutkan jerawatttt weiii…mengecutkan bisull….huwaaa. Tp kalo pakai selalu jadi koringgg lak,..jadi die kene support by something utk melembabkan. 3in1Manjakani Masker kaknur dgn herba. Ada satu lagi dgn Serbuk Mutiara Asli.
  • Bukan jerawat jaa pudar, kecut…tapi Scrub Manjakani mampu mencerahkan.. celah kelangkang faraj hitam,..daki lps bersalin.. ehh mcm2… Tapiii Kaknur olah sebaik mungkin.
Scrub Vagina
Manjakani HomemadeBodyscrubs Malaysia
  • Manjakani mampu menyembuhkan melecur lerr… tgk gamborr bawah..ni
  • Serbok Manjakani boleh disapu dalam liang jimak supaye syioooookkkkk wooo…tapii ader tapiii…Kaknur pastekan.
  • manjakani serbok
    serbok manjakani
  • OKAY,..cukup kott noo,…mai tengok keburukan sepanjang Kaknur meniage ni dr 2008 time tu mmg non hado..yg menjual. Kaknur yakin mostly ader beberapa peniaga online. Infact Kastemer kaknur pon dah meniage jugak sendirian berhad . Sekarang memang raaamaiii…
  • setia dengan manjakani kaknur
    setia dengan manjakani kaknur
  • Jum nengok KEBURUKAN MANJAKANI,..bukannn burukkk ler dikk… ape2 yg baikkk pasti ade defect die siiiikittt… xero defect tu takleh lerr ye..
  • Hangattt panas,..setengah org tak tahan makan. Jadi yang ader darah tinggi tu takyah makan. Kalo drhtinggi yg tinggi. CUKUP SEKEDAR INSERT MANJAKANI GENTEL KAKNUR heee..jadii syiokkkk gak..rapat mencengkamm kauuu heheheh
  • Jadiiii kene lah minum air yg banyakkkk… air masak suam hangat lg best. Jgn minum sejuk masok dlm badan jadi panasss dongggg…. Lagi satuuu sape cakap makan Jamu takleh minum air banyak… SIlap tuuu… awok jangan hikot Pempuan Indon dikkk….. dorg makan ulam ulaman hidup atas bukit..kerja sawah bendang.. makan semua yg organiks..yg piaw… Kite makan mcm2..jamu le hape lerrr…kene ader air utk detox badan. Ulam pon tak makan lagu mana heee   asekk nk makan Jamuu je hihihi
  • OK tak sesuai untuk yg kurang darah. Letihhh..kurang drh merah x sesuai.
  • Pesakit kronik yg tgh menjalan recovery.
  • Yang tgh makan ubat hospital tak sesuai…kaloo maseh muder..insert shj dik.
  • Manjakani boleh menghentikan haid…especially yg dahh dekat2 menoposs… mcm i jugakk… tapiiii Kaknur buat GENTEL. MANJAKANI GENTEL KAKNUR yg kaknur buat khas utk Kaknur dan kaum kerabat,….supaya x cepat menopos…sebab MG kaknur Kaknur tarok ‘pelembab’. Sebab i tak makan Manjakani Kapsul. Makan Gentel,.. awet muda ,..dgn bahan yg melambatkan menopos..dan memanjangkan tempoh utk ke arah menopos.
  • Lagiiii satuuu,….Manjakani boleh mengeringkan tisu2 lutut especially yg kakak2 senior2.. Especially MANJAKANI KAPSUL…perempuan muda okayyyy dik.. Like i said sebab tuuu kaknur buat Manjakani Gentel VERSION kaknur yg menitikkan bahan berkualiti dalam makanan. …even kaknur tarok Kurma…bukan jus kurmaa tau.. tapi Buah Kurma Ajwa Gred A. Contoh dalam MGAST,..saffron Gred A dibawah piawaian badan Saffron di Spanyol.
  • Manjakani gentel kaknur
    Manjakani gentel kaknur
  • Rasanya tu jaa kot yg ingat…sepanjang feedback kastemer..
  • Lagi satu MEMEKATKAN darah dalam pembuluh darah ni…sebab tak cukup minum air….. Lagi satu yg melikatkan darah adalah barang yg masam2… APAPON dik…. MINUM AIR #LITER SAHARI..samada makan supplement atau takkk…..minumlah air… yoo.. Yang ni Kaknur tulis ni memang ramai akan teraser ni…. Maaf in Advance k,.. Kalo bolehhh….. jangan ler minum air rebusan Manjakani. Lagi siap p campor herba2 kayu..herba periok herba pinggan herba piring heee… Sebab air rebusan ni die lagi cepattt meresappp dalam darah kite. Tambah plak Kunyit hidup Sireh rebus2 rebus rebus,…adoiiiiii……mmg kaw… tapiii jarak jangkamasa panjang its not good. Macam kita makan Panadol berlarutan…… its not good lorr,…. makan ubat hospital berpanjangan dan kuantiti yg banyak…(ini berol2 pengalaman kami skeluarga mmg doktor goemn bgtau sendiri)…kidney failure.

APEPON,…..sederhana…. lets say kite makan sesatu Manjakani…makan dah sebulan,..tak menjadi gapo pon,…..baik STOP jangan g tambah ape2. Kaloooo kite makan Manjakani,…result zasss cepattt…macam Manjakani Kaknur…heeee,…. kite jarakkan.. selang2 hari. Minum air masak banyoook. Pastikan detox. Ini mmg my advise pd kastemer Kaknur yg whatsapp..Kaknur.

Makan VITAMIN PALING MAJU didunia pon,….supplement mencerahkan mencantikkan menggebukan segalanya….. sederhana. Jarakkan selangkan banyak minum air utk DETOX/perkumuhan.  Sebenarnya,… makan Kunyit Hidup banyak jugak tak elok…utk kesihatan. Sdgkan makan makanan asasi manusia jugak x elok,… GULA , NASI,.. GARAM..semer tak elok… Habih nok makke gapoo ning… minumm air saje pon X helok…sbb air kite tercemar.. nok tunggu water filter berribu baru nok minum air helok??… Jadiiii gapo pon sederhana…

Kadang kite tengok Suami hemsemngg…baikk nyoooo,…ustad..ala ala,..bukan ustad heee.. Baik budi bahase. Kaye pulok tu. Tapi Isteriii,…biase jee…mane ader mate merah biru kelabu,..pipi tak pauh x melayang pon… tgk wife pon letihhh jee… dok tau Ketat ke dok ke….. tapi HATI SUAMI KITA MILIK ALLAH.. ALLAH YG MEMBOLAK BALIKKAN HATI SUAMI KITE,.. ALLAH YG MENETAPKAN HATI SUAMI KITE,,,…kepada ALLAH JUGALAH KITA MEMINTA SUPAYA die setieee….heeee…jiwang aku lak.

Okayyyy sekian wabillahitawfik walhidayah wassalammualaikum warohmatullohi wabarokatuh,

 

Yang baikkk dari Allah, yang kurang dari saya sendiri. Semoga bermanfaat.