Category Archives: Manjakani Kapsul

KHASIAT MANJAKANI kelebihan dan kekurangannya.

Khasiat manjakani
Khasiat Manjakani

Assalammualaikum hai halohaa heee…

Customer cakap Kaknur tulis blog happy semedang. Habis tu panahan Manjakani Gred A..hehehe.. Uihhh cakap besorrr nowww Kaknur oiii.. Astaghfirlohhaladzhim.

KHASIAT atau kelebihan yg Manjakani boleh berikan kepada Wanita dan Lelaki.

  • Ikhtiar hamil,…membantu sahaja. Nak kompem peknen tak laa,.. Sebab peknen kuasa Allah. Tapi buleh guide serbe sikit. Setakat ni ramai lekat walaupon byk kali gugur.
  • KHASIATNYA khas wanita yang telah pernah bersalin. WANITA yang pernah bersalin ini WAJIB atau sinonim dengan Manjakani. Bukan anakdara taklehh nooo….buuulehhh..tapi Gentel. Kaknur ader buat Gentel khas anakdare and makdare MG , MGiP, MGast, MGG .MGM..
  • Manjakani Gentel untuk anakdara
    Manjakani Gentel untuk anakdara
  • Kaknur ader Set Bersalin BASIC
  • Jahitan lepas bersalin kalo ikot petua orang tua tua style duluuuu k,…biji Manjakani di asah belakang ibulesung, dititip air basah2 sapuu pada jahitan bersalin. Boleh kering dan tercantum dgn baik. Namun dek kemodenan dah ader Serbok Manjakani ni pakai je laaa Serbok Manjakani,..yg ko g susah2 asah wat hape hhehehe.. Kan dah ader Serbok Manjakani.  Next..
  • Wanita bersalin lepas meneran terkeluar BUASIR.. Manjakani membantu mengecutkan buasir. Amik serbok gak sapuu..sapu lembab buat cam bedak sejuk. Tepekk…kecut. Bukan wanita je,..buasir ni Lelaki pon buleh pakai,. Cara pakai sama.
  • Wanita bersalin jugaaa,..especially Bersalin Normal . Gunakan BIJI MANJAKANI utk cebok lepas dh balik rumah tu…rebus biji, takde biji amik serbok Manjakani . Rebus bersama Daun Sireh kiraan ganjil. Ada asam keping tarok sekali.. Biji Manjakani tak perlu banyak dalam sebiji due saiz sederhana. Air rebusan satu periok. Suam boleh cebokk… Tapiiii rebusan nak buat minum awal2 pantang tu rasanyaa,….takyah kot. Personally minggu pertama kedua fokus luaran lu.. Kalo anak kuning pon jangan makan ape2 lagi. Takpe i’ll write another posting on Panduan bersalin..dgn Set Basic Manjakani Kaknur ok boleh TEKAN SINI Set Bersalin Manjakani basic panduan sahaja.
  • Buah Manjakani
    Buah Manjakani
  • Baik untuk jahitan bersalin. Kurang regangan. Buat mcm gambar guide diatas
  • Kurang ngilu lepas bersalin. Hampir hilang
  • Menyembuhkan luka dan jahitan bersalin.
  • Mengurangkan bau faraj hanyir. Tak kire lepas bersalin atau atau keadaan biase.
  • yang PASTI MERAPATKAN tapiii kaknur tak sure kenape ader Customer cakap Manjakani yg die beli dari Seller lain dah 4 seller berbeza memang tak rapat2, pahtu asek GAME OVER tgh syokkk, game over,..hihihi.. Manjakani kaknur rapat sampaiii tak jumpa jalan koo..hahaha..kusut nowww
  • Manjakani Gentel
    Manjakani Gentel
  • Tapiiii pada Kaknur rapat sahaja tak syiokkk… Nok bersih. Keluarkan keputihan tu… biar plop. Sebab tu Kaknur usaha buat MANJAKANI GENTEL untuk merawat mengeluarkan keputihan yang membuatkan faraj tu gatalll nowww,….busukkkk noww, berair , becak… euuuuiiiii,… SPOILT MOOD kan.. ok move on…
manjakani gentel kaknur
manjakani gentel kaknur

  • Mampu menaikkan payudara yang kenduer layutt,..sedehhh nowww ciktititss heee… CikMunger sedeyyy,..Cik Tititss sedehh,… CIkBebird hahaha…dokk melanguttt lerrr haha huhu Manjakani mampu menegangkan payudara kendur. Caranya makan ler,,..  Mcm Kaknur ader buat MK Manjakani Kapsul Manjakani Gentel boleh makan dan sabun utk mengurut semasa mandi,…dan masker Manja 3in1.. MEMEJALKAN BUAH DADA senang cakap. Buatkan buahdada tu boooooolattt tembon..berisi padat. Hanya makan Manjakani dan bantu dari luaran sabun dsbnya.

  • Manjakani mampu menghilangkan BAU KETIAK busuk,.. kaki cagu,..kaki cepat berair. CARANYA MUDAH,…belilah MANJA3in1 MASKER Manjakani Kaknur...fungsi berbaloi. Boleh pakai muka,..pakai di faraj pakai ketiak pulak tu mencerahkan,..menyah bau. Takyah pakai deodorant.
  • masker manjakani
    masker manjakani
  • Tapiiiiii Kaknur ader buat DEODORANT MANJAKANI.. takleh nak jual lagi sebab takdak SARONG..  yg ader sarong lip gloss X puas nak tenyeh. Heheheh
deordorant manjakani
deodorant manjakani
  • Manjakani membantu menyembuhkan luka bersalin secara CZER.. Manjakani membantu menyembuhkan jahitan luka atau ape2 operasi. Provided si pesakit boleh tahan panas. Setengah org tak tahan panas. Tapiii memang membantu sembuhkan luka…especially LUKA KENCING MANIS dgn air rebusan Manjakani yg pahit nowwwww tuu… boleh kering luka kencing manis jadi bisul dsbnya.
  • Membantu Kentut Vagina sufferer. KV atau kentut vagina ni berlaku atas sebab terlalu longgar, rahim kembang, lembab area tu basahhh sejuk. Kalooo rahim kita sejok kembang bolehhhh nampakkk kat muka seseorang. Percaye ke idokk??? heee
  • Jadiiiii WAJIB jaga rahim cikmunger kiter tu, jangan bg kembanggg basahh lembab,..lewehhhh…sebab memang orang tua tua cakap efek pada wajah pembawakan diri nok2 yang dah kawen beranak pinok……huwaaaaaaa heeee
  • Membantu meletakkan kembali jikalau rahim jatuh. CARANYA Panggey bidan mengurut luuu… die sengkak naik.. lps urut makan ler Manjakani supaya Manjakani dapat pegang kedudukan yg asal. Manjakani akan firmkan structure kawasan rahim kiter lorrr….
  • Manjakani membuatkan punggung pejal dan bulat peha peha ni pejal.. mampatttt.. padat sendatt.. satu badan pejal. JADI ada baiknya exerciseeee…
  • Manjakani melawaskan HAID dan NIFAS. Kaloooooo nifas dh byk, rasenye takyah makan lagi… Kaloo nifas tgh sikit ok..Kaknur suggest my MG.MGIP. MGAST . MGG. dalam pantang.  PLEASE NOTE NIFAS WAJIB DIKELUARKAN. Tapiii selame kaknur meniage Manjakani,dr 2008 memang Manjakani kaknur melawaskan haid/nifas, tapiii memandangkan Kastemerr semer takott nifas banyak jadi Kaknur sarankan makan lepas nifas stop. Kadang Hospital pon cucuk soh nifas stop supaya x  overflow takot letih dsbnye tapiiii……nifas saki baki dalam tu WAJIB dikeluarkan tak keluar akan jd busung busuk mcm bangkai bauu die….infact meroyan tu biase. Infact haid pon,…b4 nak keluar tu mcm2 jadi berangin satu badan,.. menstrual org cakap,..PMS Prem Menstrual Syndrome. Tapiiii,…kalo cakap Manjakani x melawaskan nifas and haid,..kaknur tak sure… Serious Manjakani jenis ape am not sure. Sebab Manjakani yg Kaknur gune,…memang nifassss bergulung2 kuar.  Penuh pad. Kepala tak pening,..kaloo dakkk rase nak menjerit dgn anak reyau,..laki non hadoo kije2,..umah xder sape maklumlah bersalin jage sendirian berhad. Nak2 bersalin d overseas. Parents mmg dah lame takde,. Mak mertua pon dah uzur sgt,. U know anything can happend. TEKAN CINI untuk posting Meroyan selepas bersalin dan Ummu Sibyan
  • Manjakani lawas nifas
    Manjakani lawas nifas

    Manjakani lawas haid
    Manjakani lawas haid
  • Manjakani GENTEL  Kaknur pnyer k..membanyakkan SUSU BADAN. Susu sampai bengkak lerrr…aiyoooo. Manjakani lain x sure,. Sebabbb Kaknur asek dgr ckp susu cepat kering. Bukti byk susu buleh tgk dalam TESTIMONI MANJAKANI KAKNUR..ada byk lagi.
Manjakani membanyakkan susu
Manjakani membanyakkan susu

 

  • Manjakani boleh mengecutkan jerawatttt weiii…mengecutkan bisull….huwaaa. Tp kalo pakai selalu jadi koringgg lak,..jadi die kene support by something utk melembabkan. 3in1Manjakani Masker kaknur dgn herba. Ada satu lagi dgn Serbuk Mutiara Asli.
  • Bukan jerawat jaa pudar, kecut…tapi Scrub Manjakani mampu mencerahkan.. celah kelangkang faraj hitam,..daki lps bersalin.. ehh mcm2… Tapiii Kaknur olah sebaik mungkin.
Scrub Vagina
Manjakani HomemadeBodyscrubs Malaysia
  • Manjakani mampu menyembuhkan melecur lerr… tgk gamborr bawah..ni
  • Serbok Manjakani boleh disapu dalam liang jimak supaye syioooookkkkk wooo…tapii ader tapiii…Kaknur pastekan.
  • manjakani serbok
    serbok manjakani
  • OKAY,..cukup kott noo,…mai tengok keburukan sepanjang Kaknur meniage ni dr 2008 time tu mmg non hado..yg menjual. Kaknur yakin mostly ader beberapa peniaga online. Infact Kastemer kaknur pon dah meniage jugak sendirian berhad . Sekarang memang raaamaiii…
  • setia dengan manjakani kaknur
    setia dengan manjakani kaknur
  • Jum nengok KEBURUKAN MANJAKANI,..bukannn burukkk ler dikk… ape2 yg baikkk pasti ade defect die siiiikittt… xero defect tu takleh lerr ye..
  • Hangattt panas,..setengah org tak tahan makan. Jadi yang ader darah tinggi tu takyah makan. Kalo drhtinggi yg tinggi. CUKUP SEKEDAR INSERT MANJAKANI GENTEL KAKNUR heee..jadii syiokkkk gak..rapat mencengkamm kauuu heheheh
  • Jadiiii kene lah minum air yg banyakkkk… air masak suam hangat lg best. Jgn minum sejuk masok dlm badan jadi panasss dongggg…. Lagi satuuu sape cakap makan Jamu takleh minum air banyak… SIlap tuuu… awok jangan hikot Pempuan Indon dikkk….. dorg makan ulam ulaman hidup atas bukit..kerja sawah bendang.. makan semua yg organiks..yg piaw… Kite makan mcm2..jamu le hape lerrr…kene ader air utk detox badan. Ulam pon tak makan lagu mana heee   asekk nk makan Jamuu je hihihi
  • OK tak sesuai untuk yg kurang darah. Letihhh..kurang drh merah x sesuai.
  • Pesakit kronik yg tgh menjalan recovery.
  • Yang tgh makan ubat hospital tak sesuai…kaloo maseh muder..insert shj dik.
  • Manjakani boleh menghentikan haid…especially yg dahh dekat2 menoposs… mcm i jugakk… tapiiii Kaknur buat GENTEL. MANJAKANI GENTEL KAKNUR yg kaknur buat khas utk Kaknur dan kaum kerabat,….supaya x cepat menopos…sebab MG kaknur Kaknur tarok ‘pelembab’. Sebab i tak makan Manjakani Kapsul. Makan Gentel,.. awet muda ,..dgn bahan yg melambatkan menopos..dan memanjangkan tempoh utk ke arah menopos.
  • Lagiiii satuuu,….Manjakani boleh mengeringkan tisu2 lutut especially yg kakak2 senior2.. Especially MANJAKANI KAPSUL…perempuan muda okayyyy dik.. Like i said sebab tuuu kaknur buat Manjakani Gentel VERSION kaknur yg menitikkan bahan berkualiti dalam makanan. …even kaknur tarok Kurma…bukan jus kurmaa tau.. tapi Buah Kurma Ajwa Gred A. Contoh dalam MGAST,..saffron Gred A dibawah piawaian badan Saffron di Spanyol.
  • Manjakani gentel kaknur
    Manjakani gentel kaknur
  • Rasanya tu jaa kot yg ingat…sepanjang feedback kastemer..
  • Lagi satu MEMEKATKAN darah dalam pembuluh darah ni…sebab tak cukup minum air….. Lagi satu yg melikatkan darah adalah barang yg masam2… APAPON dik…. MINUM AIR #LITER SAHARI..samada makan supplement atau takkk…..minumlah air… yoo.. Yang ni Kaknur tulis ni memang ramai akan teraser ni…. Maaf in Advance k,.. Kalo bolehhh….. jangan ler minum air rebusan Manjakani. Lagi siap p campor herba2 kayu..herba periok herba pinggan herba piring heee… Sebab air rebusan ni die lagi cepattt meresappp dalam darah kite. Tambah plak Kunyit hidup Sireh rebus2 rebus rebus,…adoiiiiii……mmg kaw… tapiii jarak jangkamasa panjang its not good. Macam kita makan Panadol berlarutan…… its not good lorr,…. makan ubat hospital berpanjangan dan kuantiti yg banyak…(ini berol2 pengalaman kami skeluarga mmg doktor goemn bgtau sendiri)…kidney failure.

APEPON,…..sederhana…. lets say kite makan sesatu Manjakani…makan dah sebulan,..tak menjadi gapo pon,…..baik STOP jangan g tambah ape2. Kaloooo kite makan Manjakani,…result zasss cepattt…macam Manjakani Kaknur…heeee,…. kite jarakkan.. selang2 hari. Minum air masak banyoook. Pastikan detox. Ini mmg my advise pd kastemer Kaknur yg whatsapp..Kaknur.

Makan VITAMIN PALING MAJU didunia pon,….supplement mencerahkan mencantikkan menggebukan segalanya….. sederhana. Jarakkan selangkan banyak minum air utk DETOX/perkumuhan.  Sebenarnya,… makan Kunyit Hidup banyak jugak tak elok…utk kesihatan. Sdgkan makan makanan asasi manusia jugak x elok,… GULA , NASI,.. GARAM..semer tak elok… Habih nok makke gapoo ning… minumm air saje pon X helok…sbb air kite tercemar.. nok tunggu water filter berribu baru nok minum air helok??… Jadiiii gapo pon sederhana…

Kadang kite tengok Suami hemsemngg…baikk nyoooo,…ustad..ala ala,..bukan ustad heee.. Baik budi bahase. Kaye pulok tu. Tapi Isteriii,…biase jee…mane ader mate merah biru kelabu,..pipi tak pauh x melayang pon… tgk wife pon letihhh jee… dok tau Ketat ke dok ke….. tapi HATI SUAMI KITA MILIK ALLAH.. ALLAH YG MEMBOLAK BALIKKAN HATI SUAMI KITE,.. ALLAH YG MENETAPKAN HATI SUAMI KITE,,,…kepada ALLAH JUGALAH KITA MEMINTA SUPAYA die setieee….heeee…jiwang aku lak.

Okayyyy sekian wabillahitawfik walhidayah wassalammualaikum warohmatullohi wabarokatuh,

 

Yang baikkk dari Allah, yang kurang dari saya sendiri. Semoga bermanfaat.

 

 

 

Manjakani menegangkan payudara

Salam,..sistassss,…. 🙂

Kaknur bukan pandai ngat menulih tapiii kene gak menulih memandangkan dah terjebak kekancah penulisan blog ni…heee.  Apepon malam ni,…nak buat 2nd batch Manjakani Candy bg warner cerohh sikit tapii x sure buleh keras ke dok..

Malam ni kaknur citer sikit tentang Manjakani superajaib ni,..die cover satu badan.

Macam mana die leh buatkan payudara yg jatuh leleh sedeh jeee kan,…payudara layut,..kesitt tu tak berisi, tengokkk pon kesiann hahahah kikikik. Bukan per satu sbb kite kurus, jadi die pon ikot x berisi. Tapiiii,…lain jika makan Manjakani. Manjakani ni ada mcm2 gred k. Kaknur gune gred A dari awal lagi dlm pembuatan Kapsul, Gentel dan segala mcm product yg Kaknur sendiri hasilkan and ader serbe sikit bantuan dr pihak ketiga. Jadi tak banyak,..resepi remained TOP SECRET afterall. Resepi buleh kasik,…tapiii skill nak buat,.. airtangan sipembuat lain…

Cara cara membuatkan payudara ini kencenggg padat steady provided tak nyusu k. Manjakani jugak menambahkan susu k,..harap maklom sbb ramai salah sangka. Manjakani org lain Kaknur x sure,..sbb gentel Kaknur ader bahan campuran lain.

Cara 1- MAKAN MANJAKANI walaupon org ckp menjakani mengecutkan, tapii setakat ni Alhamdulillah generous orgputih ckp… GENEROSITY hihihihi. Makan MK=Manjakani Kapsul atau MG=Manjakani Gentel semuaaa flavor gentel kaknur mampu memberi efek luarbiasa.Nak tau Manjakani Kapsul Manjakani Gentel Manjakani Serbok BijiAsli semua ttg product yg ada sila tekan sini k yangg..

 

Cara 2- WAJIB ADA SABUN MANJAKANI. Sabun Manjakani Kaknur ader 5jenis. Jadi adik pilihhhhhh,…yg ramuannya Manjakani. Manjakani (plain) Manjakani Oat+SusuKambing , Manjakani Sireh , Manjakani+Madu. Nak tau Sabun Manjakani Homemade Kaknur tekan sini

Cara 3- ikot arahan guide yg Kaknur kasik setiap kali Customer/adik2 kakak2 mintak Tips Menegangkan payudara.

Seperti dibawah foto Kaknur upload nanti k.

Itu saja serbe sikit k. InshaA llah Kaknur tulis lagi,…semoga membantu bermanfaat buat kalian, buat zuriat keturunanku InsyaAllah selama ketiadaanku di atas mukabumi Allah ini.

Manjakani menegangkan payudara
Manjakani menegangkan payudara