Tag Archives: khasiat manjakani

Manjakani Gentel Asli 100% Homemade Fungsi dan khasiatnya.

Adapon kita sudah terbiasa dengan Buah Manjakani, Manjakani Kapsul, Manjakani Serbuk Masker Scrub dan sebagainya.. ader satu lagi,… MANJAKANI GENTEL.

Assalam sis,.. lupeee nak bagi salam.

Bestnya tentang Manjakani Gentel yang Kaknur buat ni…..boleh di INSERT dan boleh dimakan sekali. Jadiii jika beli tak rugi mana mana. Jum tengok gambor lu…pahtu Kaknur explain setiap satu. Kesemuanya 7jenis Gentel. Nak tau lanjut TEKAN SINI MANJAKANI GRED A

  • Khasiat dan FUNGSI MANJAKANI GENTEL KAKNUR. Khasiat dia meh TEKAN SINI KHASIAT MANJAKANI kelebihan dan kekurangannya.
  • boleh diinsert tak perlu korek sebab die akan hancur di dalam dan lesap. Yang keluar segala fucuk nifas lama keputihan lama darah haid lama yg pada awalnya tidak mendatangkan mudarat tapi lama kelamaan membawa kegatalan serius bau yg hanyir dan sebagainya.
  • Insert plak takyah susah2 kiri kanan depan belakang..ok straight no turning back.
  • Tak perlu risau ramuan manjakani sahaja dan jika ditambah iaitu Daun Sireh segar yang memng dr segi tradisionalnya diamalkan dr dahulu lagi oleh moyang poyang kite dalam penjagaan CikMunger ie faraj masing2 .
  • Manjakani Gentel kaknur ader 7 jenis. Iaitu
  • Manjakani Gentel (MG) plain -INSERT DAN MAKAN
  • Manjakani Gentel plus Sireh (MGS) – INSERT DAN MAKAN
  • Manjakani Gentel Kunyit Asem (MGK) – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel Daun Inai plus pegaga – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel GOLD (MGG) habbatus sawda dan Extra Virgin Olive Oil Cold Pressed – MAKAN SAHAJA yg ni mmg terlebih kelebihannya. Memang bau habbatus sawda yg kuat. Gred premium.
  • Manjakani Gentel plus Kurma Ajwa Saffron Buah tin – MAKAN SAHAJA
  • Manjakani Gentel plus mutiara (MGM) – MAKAN SAHAJA sebabb ramaii X leh telan Kapsul heee…

Khasiat , kelebihan Manjakani Gentel Kaknur.

  • BOLEH makan dan insert.
  • BOLEH dimakan diawal pantang , melawaskan haid /nifas.
  • TIDAK mengganggu perot baby,..berbanding Manjakani Kapsul/ Air rebusan Manjakani.
  • Manjakani Gentel Kaknur BOLEH dimakan oleh AnakDara weiii……ehhh sukeee nowww.. Anokdare boleh pilih nok hok mane se,,..ramuan yg memang beneficial. Kaknur sangat sukaaa dikk… Yang ni yang buat Kaknur suke makan Jamu,….sebabbb Kaknur tau ramuan apa nak ditarok, Kaknur tak suke terlalu banyak herba and spices yg kite tak tau kesahihannya. Mintak Maaf ya,..dgn kayu rapet, daun rapet , jgn nyiang rapet cukuppp heheheh…
  • Tahap panas die ,….sedang2.
  • Boleh melawaskan haid/nifas.
  • IKHTIAR HAMIL sebab kite insert buang ape yg patut bagi korong jimak tu,..teeeeerusssss…dan Setiap Manjakani Gentel Kaknur diadun dgn Minyak Zaitun Extra Virgin. Dalam setiap pembuatan Makjon/Jamu Gentel di kilang ,..production akan memerlukan minyak utk menjadikan ia bulat2 atau gula utk memberi kesat padat bentuk cantik. Jadiii kalo buat kat rumah ni kita sebagai producer/penjual pilih nok yg minyak mahal ke minyak muroh nak cut cost bagai. Taaaapiiiii, Kaknur gune kan Minyak Zaitun Extra Virgin Turki instead of Palestin..

 

Meroyan selepas bersalin dan Ummu Sibyan

 

Salam. Adik2 sayang.

TTG ummu sibyan Kaknur tak tulis ye…my sister fwded to me. So its best to share with all of you. As am not sure who is the original writer. Whoever she/he maybe  may Allah grant you with lots of Mercy to ur family and you.

Ummu Sibyan Kaknur dh dengar lamer sebab my mom used to tell us abt the momoks who came somewer Maghrib. Jadiii Kami style org lama2 ,..maghrib balik mandi, nanti hantu main sorok2 dsbnya.  Mehhh, bace sikittt,….ttg Ummu Sibyan dan Kaknur tulis sikit hal meroyan..dan punca meroyan dr pengalaman dan bukan kajian sains saikologi k…kat bawah lps artikel ni..

Bukan Tamu, Inilah Wanita yang Suka Datang ke Rumahmu Pada Waktu Maghrib

Memang siapa yang hendak bertamu ke rumah orang pada waktu maghrib? Maghrib adalah saat dimana matahari sudah tenggelam namun masih muncul dengan sinar yang terkadang berwarna jingga atau merah menyala. Pada waktu itulah, seluruh umat Islam diperingatkan untuk segera menutup pintu dan jendela sambil mengucapkan bismillah agar wanita ini tidak datang ke rumah.

Siapakah wanita itu? Apa yang dia lakukan di dalam rumah kita? Ketahui bahwa dia bukanlah wanita baik, namun mampu membahayakan anak dan wanita yang sedang hamil.

Mungkin ada yang pernah dengar nama *Ummu Sibyan* atau pun tidak sebelum ini, *Ummu Sibyan* ini adalah kaum jin dari kaum perempuan yang suka mengganggu bayi dan anak yang berusia kurang dari 2 tahun serta wanita hamil. Sebab itulah anak-anak yang baru lahir harus diazankan terlebih dahulu agar bayi itu tidak di ikuti oleh jin ini.

Apa Kerja Jin *Ummu Sibyan?*

Kerja dia tak lain tak bukan adalah Mengganggu bayi yang baru lahir dan anak-anak (biasanya kurang dari 2 tahun) serta wanita yang hamil. 
Jin *Ummu Sibyan* memiliki wajah yang mengerikan dengan mata 1 yang besar dan berjalan di dinding seperti cicak , *Ummu Sibyan* juga dapat mengikat rahim wanita serta membunuh bayi yang masih dalam kandungan.

Seperti yang di ceritakan dalam kisah “jin *Ummu Shibyan* Dengan *Nabi Sulaiman*”, jin ini mampu masuk ke dalam rahim orang perempuan dan mengikat rahimnya serta menyumbat dengan tujuan agar kaum itu tidak mengandung.

Diceritakan juga jin ini masuk ke dalam perut orang perempuan yang hamil, di waktu janin di dalam kandungannya sedang tumbuh jin ini akan menendangnya, maka berlakulah keguguran dan jadilah rahimnya kosong semua.

Sungguh mengerikan bukan? Bagaimana tandanya jika seorang bayi terkena gangguan jin *Ummu Sibyan*, diantaranya adalah.

1. Bayi menangis melalak (matanya terbeliak memandang keatas/sudut tertentu)
2. Anak-anak jatuh seakan-akan didorong
3. Mengigau sambil menggemerutukkan gigi berulang kali
4. Demam panas hanya setelah Asar sampai sebelum Subuh

Akibat gangguan di atas akan mengakibatkan hal seperti ini.

1. Sawan tangis ( kat bawah artikel ni kaknur ade kepilkan Doa sawan tangis)
2. Autisme (over hiperaktif)
3. Nakal dan keras kepala
4. Malas

Tanda-tanda Wanita Hamil Terkena Gangguan Jin Ummu Sibyan

1) Rasa sesak dada terutama setelah waktu asar, yang mungkin berlangsung sampai tengah malam
2) Kusut fikiran
3) Sakit di bahagian tulang-tulang belakang
4) Mengigau ketika tidur
5) Bermimpi dengan mimpi yang menakutkan

Cara Mengelak dari Gangguan Ummu Sibyan

1) Tutup pintu dan jendela rumah waktu Maghrib
2) Jangan angkat atau masukkan baju yang sudah dijemur diluar rumah pada waktu Maghrib (jemuran tak kering)

Cara mengatasi gangguan pada bayi/anak

1) Meniarapkan bayi/anak jangan matanya melihat ke arah itu, baca ayat Qursi dan Surah 3 Qul kemudian tiup ke ubun-ubunnya sampai berhenti menangis. 2) Halau dengan bahasa sendiri seperti _”wahai *Ummu Sibyan* pergilah kau keluar dari rumahku dan jangan ganggu anak anakku”_, 
InsyaAllah….
*Ummu Sibyan* akan pergi……

END OF THE ARTIKEL

Okay,…back to hal meroyan. Meroyan berlaku selepas bersalin. Kawasan tu ditinggalkan kosong. Menurut sains ia bergas maksudnya berangin dan bertindakbalas dgn kimia dalam perut asid darah dsbnya berlaku ketulan…ie darah yg berketul… dan ketulan itu sebenarnya dlm masyarakat melayu dipanggel Batu Meriyan. AREA TU YG perlu diurut utk dipecahkan.. supaya angin tu tak naik ke kepala. Bile naik ke kepala kite yg wanita lps bersalin ni naik hangin satu badan.. Sebab tuuu lepas bersalin perlu bertungku.. Bertungku sehingga dah habih pantang..lepas pantang…sampai bile2 pon.,.. bertungku sebulan sekali.

Selain bertungkus , mengurut dsbnya…..  I MUST SAY Manjakani mampu mengeluarkan darah nifas yg terkandung dalam area batu meriyan. Tapiiiii bukan dgn cara minum air rebusan…bile kite minum air rebusan die menyerap dalam darah kite.. Kalo makan,..mcm contoh my gentel,.. why my Gentel bukan KAPSUL?? Gentel slow released. Kapsul serbokkkk die x serasi dgn perot budak baby yg baruuuu sgt2… Dan itupon bukan immediately makan lepas bersalin… selepas makcik mengurut..

MACAM MANA NAK TAU ORG MENGURUT TU PANDEI KE DOK? Lepas mengurut nifas akan kuar lebih banyak…kaloo lepas mengurut nifas stop…. Baiklah makan Manjakani(GENTEL) Yg kaknur suggest my item MG …Manjakani Gentel (plain) yg diadun dgn Minyak Zaitun Extra Virgin mampu melawaskan nifas,…tak terlalu berat pada baby.. Makan sebiji duluuu… Sebiji pon boleh penuh pad,…. Sebenarnya darah nifas ni….elok dikeluarkan drpd kita simpan..didalam. KONFEM lepas penuh pad badan ringin,..x sakit badan,..x rasa nak mengamok.. RELEASED…. dengan ini sekaligus menolak pendapat mengatakan Manjakani memberhentikan nifas…???,…. Jangan pikir pasal…TAK KETAT..longgar dsbnya…. boooolehhhh dikk lepasss ni pon bolehhh makan bg ketat. Dah tak mustahil. Ikhlas selama Knur jual manjakani….inilahhh… result dr Manjakani Gred A yg diadun sebaiknya..

Manjakani lawas nifas
Manjakani lawas nifas

Bile nifas kuar banyak,…pemakanan pon OK. Jangan sampai X minum air. Minum average. Kite rase sihat. Yg x bersalin lagi amik contoh HAID>Kalo lagi seminggu nk dtg haid,…kite dh stress dah..nk mengamok bagai,..lambat sikit takleh,..nak hantok je kepala ke dinding hhehehe…itu melampauu tu.. Mcm tu lahhhhhh lepas bersalinnn…

Nifas x kuar, dgn anak reyau,…nenen mata buta,1st baby..jenuh sikit.. makbidan urut asek berleter…huishhh mcm nok sumbat je dgn kain dlm mulut makcik urut tu mak aku pon x membising mcm ekau ni haaa… hihihi. Once nifas kuar lebih banyak,…memang perot x sakit, tak buncit, tidak mcm nk meletop, kepala x hangin, relaxxxxxx…releaseddd…coool….down.. badan sakit habihhh…hilang. Ituuuu yg boleh mengelakkan kita dr terkena meroyan. Bile kite neik hangin yg dok menokok tambah tuu…Ummu Sibyan. Ummu Sibyan ni akan ikot kite sampai lahhh kite terkene halusinasi….ini kire kes teruk…sampai anak dh besar.. Sampai boleh kene tekanan jiwa tu yg dok bunuh anak suami bagai. Die hanya target dua ni ja.. Samada anak atau suami ituuuu saja…(my actual experience on meroyans victims)

Besides that lepas bersalin kene ader yg teman kite…jgn dok umah sorg2 ,.. p laa dok umah sedare2 adik kakak tumpang laa sat soami kt Lubnan ka..somi Kt pelantaq minyak ka..,,adik beradik pon,,amik laaa kisah sama…kesian. Kalopon mak bapak dah arwah ke.. p dok umah kakak adik abg..k..

Tapiii most of all NIFAS. Pada Kaknur laaa…nifas ni dok sangkot dalam ya Allah mcm nk pecah paler. heeee over sgt aku kikikik

Kalo Nifas x kuar banyak,..x kuar habis,..X bertungku…x membengkung… perot boleh membuncit.. CZER kite x leh nak bengkong yg penting nifas perlu dikeluarkann….. jgn bimbang… nifas darah kotor yg membawa kesan tak baik pada kesihatan. Toksah simpan. Biaq lah penoh satu pad kaa dua pad ka….

Yang pelik tu hospital depa p cucuk jgn bg darah keluaq byk.. dah tu dah makan manjakani drh nifas kuar byk…takott p hospital..depa cucuk balik, bg stop darah nifas. Habihhh camnooo??

heeeee…lame2 x habih citer..

Seeeekiannn….tata titi tutu kaknur tarok doa dr buku AllahyarhamTuan Guru Dato Dr Haron Din (AL FATIHAH)

doa gila meriyan
doa gila meriyan

doa sawan tangis
doa sawan tangis

NOTES: DOA SEMUA DIAMBIL DARI BUKU AllahyarhamTuan Guru Dato Dr Haron Din (AL FATIHAH) Lanjut kene refer buku tu k.

 

 

KHASIAT MANJAKANI kelebihan dan kekurangannya.

Khasiat manjakani
Khasiat Manjakani

Assalammualaikum hai halohaa heee…

Customer cakap Kaknur tulis blog happy semedang. Habis tu panahan Manjakani Gred A..hehehe.. Uihhh cakap besorrr nowww Kaknur oiii.. Astaghfirlohhaladzhim.

KHASIAT atau kelebihan yg Manjakani boleh berikan kepada Wanita dan Lelaki.

  • Ikhtiar hamil,…membantu sahaja. Nak kompem peknen tak laa,.. Sebab peknen kuasa Allah. Tapi buleh guide serbe sikit. Setakat ni ramai lekat walaupon byk kali gugur.
  • KHASIATNYA khas wanita yang telah pernah bersalin. WANITA yang pernah bersalin ini WAJIB atau sinonim dengan Manjakani. Bukan anakdara taklehh nooo….buuulehhh..tapi Gentel. Kaknur ader buat Gentel khas anakdare and makdare MG , MGiP, MGast, MGG .MGM..
  • Manjakani Gentel untuk anakdara
    Manjakani Gentel untuk anakdara
  • Kaknur ader Set Bersalin BASIC
  • Jahitan lepas bersalin kalo ikot petua orang tua tua style duluuuu k,…biji Manjakani di asah belakang ibulesung, dititip air basah2 sapuu pada jahitan bersalin. Boleh kering dan tercantum dgn baik. Namun dek kemodenan dah ader Serbok Manjakani ni pakai je laaa Serbok Manjakani,..yg ko g susah2 asah wat hape hhehehe.. Kan dah ader Serbok Manjakani.  Next..
  • Wanita bersalin lepas meneran terkeluar BUASIR.. Manjakani membantu mengecutkan buasir. Amik serbok gak sapuu..sapu lembab buat cam bedak sejuk. Tepekk…kecut. Bukan wanita je,..buasir ni Lelaki pon buleh pakai,. Cara pakai sama.
  • Wanita bersalin jugaaa,..especially Bersalin Normal . Gunakan BIJI MANJAKANI utk cebok lepas dh balik rumah tu…rebus biji, takde biji amik serbok Manjakani . Rebus bersama Daun Sireh kiraan ganjil. Ada asam keping tarok sekali.. Biji Manjakani tak perlu banyak dalam sebiji due saiz sederhana. Air rebusan satu periok. Suam boleh cebokk… Tapiiii rebusan nak buat minum awal2 pantang tu rasanyaa,….takyah kot. Personally minggu pertama kedua fokus luaran lu.. Kalo anak kuning pon jangan makan ape2 lagi. Takpe i’ll write another posting on Panduan bersalin..dgn Set Basic Manjakani Kaknur ok boleh TEKAN SINI Set Bersalin Manjakani basic panduan sahaja.
  • Buah Manjakani
    Buah Manjakani
  • Baik untuk jahitan bersalin. Kurang regangan. Buat mcm gambar guide diatas
  • Kurang ngilu lepas bersalin. Hampir hilang
  • Menyembuhkan luka dan jahitan bersalin.
  • Mengurangkan bau faraj hanyir. Tak kire lepas bersalin atau atau keadaan biase.
  • yang PASTI MERAPATKAN tapiii kaknur tak sure kenape ader Customer cakap Manjakani yg die beli dari Seller lain dah 4 seller berbeza memang tak rapat2, pahtu asek GAME OVER tgh syokkk, game over,..hihihi.. Manjakani kaknur rapat sampaiii tak jumpa jalan koo..hahaha..kusut nowww
  • Manjakani Gentel
    Manjakani Gentel
  • Tapiiii pada Kaknur rapat sahaja tak syiokkk… Nok bersih. Keluarkan keputihan tu… biar plop. Sebab tu Kaknur usaha buat MANJAKANI GENTEL untuk merawat mengeluarkan keputihan yang membuatkan faraj tu gatalll nowww,….busukkkk noww, berair , becak… euuuuiiiii,… SPOILT MOOD kan.. ok move on…
manjakani gentel kaknur
manjakani gentel kaknur

  • Mampu menaikkan payudara yang kenduer layutt,..sedehhh nowww ciktititss heee… CikMunger sedeyyy,..Cik Tititss sedehh,… CIkBebird hahaha…dokk melanguttt lerrr haha huhu Manjakani mampu menegangkan payudara kendur. Caranya makan ler,,..  Mcm Kaknur ader buat MK Manjakani Kapsul Manjakani Gentel boleh makan dan sabun utk mengurut semasa mandi,…dan masker Manja 3in1.. MEMEJALKAN BUAH DADA senang cakap. Buatkan buahdada tu boooooolattt tembon..berisi padat. Hanya makan Manjakani dan bantu dari luaran sabun dsbnya.

  • Manjakani mampu menghilangkan BAU KETIAK busuk,.. kaki cagu,..kaki cepat berair. CARANYA MUDAH,…belilah MANJA3in1 MASKER Manjakani Kaknur...fungsi berbaloi. Boleh pakai muka,..pakai di faraj pakai ketiak pulak tu mencerahkan,..menyah bau. Takyah pakai deodorant.
  • masker manjakani
    masker manjakani
  • Tapiiiiii Kaknur ader buat DEODORANT MANJAKANI.. takleh nak jual lagi sebab takdak SARONG..  yg ader sarong lip gloss X puas nak tenyeh. Heheheh
deordorant manjakani
deodorant manjakani
  • Manjakani membantu menyembuhkan luka bersalin secara CZER.. Manjakani membantu menyembuhkan jahitan luka atau ape2 operasi. Provided si pesakit boleh tahan panas. Setengah org tak tahan panas. Tapiii memang membantu sembuhkan luka…especially LUKA KENCING MANIS dgn air rebusan Manjakani yg pahit nowwwww tuu… boleh kering luka kencing manis jadi bisul dsbnya.
  • Membantu Kentut Vagina sufferer. KV atau kentut vagina ni berlaku atas sebab terlalu longgar, rahim kembang, lembab area tu basahhh sejuk. Kalooo rahim kita sejok kembang bolehhhh nampakkk kat muka seseorang. Percaye ke idokk??? heee
  • Jadiiiii WAJIB jaga rahim cikmunger kiter tu, jangan bg kembanggg basahh lembab,..lewehhhh…sebab memang orang tua tua cakap efek pada wajah pembawakan diri nok2 yang dah kawen beranak pinok……huwaaaaaaa heeee
  • Membantu meletakkan kembali jikalau rahim jatuh. CARANYA Panggey bidan mengurut luuu… die sengkak naik.. lps urut makan ler Manjakani supaya Manjakani dapat pegang kedudukan yg asal. Manjakani akan firmkan structure kawasan rahim kiter lorrr….
  • Manjakani membuatkan punggung pejal dan bulat peha peha ni pejal.. mampatttt.. padat sendatt.. satu badan pejal. JADI ada baiknya exerciseeee…
  • Manjakani melawaskan HAID dan NIFAS. Kaloooooo nifas dh byk, rasenye takyah makan lagi… Kaloo nifas tgh sikit ok..Kaknur suggest my MG.MGIP. MGAST . MGG. dalam pantang.  PLEASE NOTE NIFAS WAJIB DIKELUARKAN. Tapiii selame kaknur meniage Manjakani,dr 2008 memang Manjakani kaknur melawaskan haid/nifas, tapiii memandangkan Kastemerr semer takott nifas banyak jadi Kaknur sarankan makan lepas nifas stop. Kadang Hospital pon cucuk soh nifas stop supaya x  overflow takot letih dsbnye tapiiii……nifas saki baki dalam tu WAJIB dikeluarkan tak keluar akan jd busung busuk mcm bangkai bauu die….infact meroyan tu biase. Infact haid pon,…b4 nak keluar tu mcm2 jadi berangin satu badan,.. menstrual org cakap,..PMS Prem Menstrual Syndrome. Tapiiii,…kalo cakap Manjakani x melawaskan nifas and haid,..kaknur tak sure… Serious Manjakani jenis ape am not sure. Sebab Manjakani yg Kaknur gune,…memang nifassss bergulung2 kuar.  Penuh pad. Kepala tak pening,..kaloo dakkk rase nak menjerit dgn anak reyau,..laki non hadoo kije2,..umah xder sape maklumlah bersalin jage sendirian berhad. Nak2 bersalin d overseas. Parents mmg dah lame takde,. Mak mertua pon dah uzur sgt,. U know anything can happend. TEKAN CINI untuk posting Meroyan selepas bersalin dan Ummu Sibyan
  • Manjakani lawas nifas
    Manjakani lawas nifas

    Manjakani lawas haid
    Manjakani lawas haid
  • Manjakani GENTEL  Kaknur pnyer k..membanyakkan SUSU BADAN. Susu sampai bengkak lerrr…aiyoooo. Manjakani lain x sure,. Sebabbb Kaknur asek dgr ckp susu cepat kering. Bukti byk susu buleh tgk dalam TESTIMONI MANJAKANI KAKNUR..ada byk lagi.
Manjakani membanyakkan susu
Manjakani membanyakkan susu

 

  • Manjakani boleh mengecutkan jerawatttt weiii…mengecutkan bisull….huwaaa. Tp kalo pakai selalu jadi koringgg lak,..jadi die kene support by something utk melembabkan. 3in1Manjakani Masker kaknur dgn herba. Ada satu lagi dgn Serbuk Mutiara Asli.
  • Bukan jerawat jaa pudar, kecut…tapi Scrub Manjakani mampu mencerahkan.. celah kelangkang faraj hitam,..daki lps bersalin.. ehh mcm2… Tapiii Kaknur olah sebaik mungkin.
Scrub Vagina
Manjakani HomemadeBodyscrubs Malaysia
  • Manjakani mampu menyembuhkan melecur lerr… tgk gamborr bawah..ni
  • Serbok Manjakani boleh disapu dalam liang jimak supaye syioooookkkkk wooo…tapii ader tapiii…Kaknur pastekan.
  • manjakani serbok
    serbok manjakani
  • OKAY,..cukup kott noo,…mai tengok keburukan sepanjang Kaknur meniage ni dr 2008 time tu mmg non hado..yg menjual. Kaknur yakin mostly ader beberapa peniaga online. Infact Kastemer kaknur pon dah meniage jugak sendirian berhad . Sekarang memang raaamaiii…
  • setia dengan manjakani kaknur
    setia dengan manjakani kaknur
  • Jum nengok KEBURUKAN MANJAKANI,..bukannn burukkk ler dikk… ape2 yg baikkk pasti ade defect die siiiikittt… xero defect tu takleh lerr ye..
  • Hangattt panas,..setengah org tak tahan makan. Jadi yang ader darah tinggi tu takyah makan. Kalo drhtinggi yg tinggi. CUKUP SEKEDAR INSERT MANJAKANI GENTEL KAKNUR heee..jadii syiokkkk gak..rapat mencengkamm kauuu heheheh
  • Jadiiii kene lah minum air yg banyakkkk… air masak suam hangat lg best. Jgn minum sejuk masok dlm badan jadi panasss dongggg…. Lagi satuuu sape cakap makan Jamu takleh minum air banyak… SIlap tuuu… awok jangan hikot Pempuan Indon dikkk….. dorg makan ulam ulaman hidup atas bukit..kerja sawah bendang.. makan semua yg organiks..yg piaw… Kite makan mcm2..jamu le hape lerrr…kene ader air utk detox badan. Ulam pon tak makan lagu mana heee   asekk nk makan Jamuu je hihihi
  • OK tak sesuai untuk yg kurang darah. Letihhh..kurang drh merah x sesuai.
  • Pesakit kronik yg tgh menjalan recovery.
  • Yang tgh makan ubat hospital tak sesuai…kaloo maseh muder..insert shj dik.
  • Manjakani boleh menghentikan haid…especially yg dahh dekat2 menoposs… mcm i jugakk… tapiiii Kaknur buat GENTEL. MANJAKANI GENTEL KAKNUR yg kaknur buat khas utk Kaknur dan kaum kerabat,….supaya x cepat menopos…sebab MG kaknur Kaknur tarok ‘pelembab’. Sebab i tak makan Manjakani Kapsul. Makan Gentel,.. awet muda ,..dgn bahan yg melambatkan menopos..dan memanjangkan tempoh utk ke arah menopos.
  • Lagiiii satuuu,….Manjakani boleh mengeringkan tisu2 lutut especially yg kakak2 senior2.. Especially MANJAKANI KAPSUL…perempuan muda okayyyy dik.. Like i said sebab tuuu kaknur buat Manjakani Gentel VERSION kaknur yg menitikkan bahan berkualiti dalam makanan. …even kaknur tarok Kurma…bukan jus kurmaa tau.. tapi Buah Kurma Ajwa Gred A. Contoh dalam MGAST,..saffron Gred A dibawah piawaian badan Saffron di Spanyol.
  • Manjakani gentel kaknur
    Manjakani gentel kaknur
  • Rasanya tu jaa kot yg ingat…sepanjang feedback kastemer..
  • Lagi satu MEMEKATKAN darah dalam pembuluh darah ni…sebab tak cukup minum air….. Lagi satu yg melikatkan darah adalah barang yg masam2… APAPON dik…. MINUM AIR #LITER SAHARI..samada makan supplement atau takkk…..minumlah air… yoo.. Yang ni Kaknur tulis ni memang ramai akan teraser ni…. Maaf in Advance k,.. Kalo bolehhh….. jangan ler minum air rebusan Manjakani. Lagi siap p campor herba2 kayu..herba periok herba pinggan herba piring heee… Sebab air rebusan ni die lagi cepattt meresappp dalam darah kite. Tambah plak Kunyit hidup Sireh rebus2 rebus rebus,…adoiiiiii……mmg kaw… tapiii jarak jangkamasa panjang its not good. Macam kita makan Panadol berlarutan…… its not good lorr,…. makan ubat hospital berpanjangan dan kuantiti yg banyak…(ini berol2 pengalaman kami skeluarga mmg doktor goemn bgtau sendiri)…kidney failure.

APEPON,…..sederhana…. lets say kite makan sesatu Manjakani…makan dah sebulan,..tak menjadi gapo pon,…..baik STOP jangan g tambah ape2. Kaloooo kite makan Manjakani,…result zasss cepattt…macam Manjakani Kaknur…heeee,…. kite jarakkan.. selang2 hari. Minum air masak banyoook. Pastikan detox. Ini mmg my advise pd kastemer Kaknur yg whatsapp..Kaknur.

Makan VITAMIN PALING MAJU didunia pon,….supplement mencerahkan mencantikkan menggebukan segalanya….. sederhana. Jarakkan selangkan banyak minum air utk DETOX/perkumuhan.  Sebenarnya,… makan Kunyit Hidup banyak jugak tak elok…utk kesihatan. Sdgkan makan makanan asasi manusia jugak x elok,… GULA , NASI,.. GARAM..semer tak elok… Habih nok makke gapoo ning… minumm air saje pon X helok…sbb air kite tercemar.. nok tunggu water filter berribu baru nok minum air helok??… Jadiiii gapo pon sederhana…

Kadang kite tengok Suami hemsemngg…baikk nyoooo,…ustad..ala ala,..bukan ustad heee.. Baik budi bahase. Kaye pulok tu. Tapi Isteriii,…biase jee…mane ader mate merah biru kelabu,..pipi tak pauh x melayang pon… tgk wife pon letihhh jee… dok tau Ketat ke dok ke….. tapi HATI SUAMI KITA MILIK ALLAH.. ALLAH YG MEMBOLAK BALIKKAN HATI SUAMI KITE,.. ALLAH YG MENETAPKAN HATI SUAMI KITE,,,…kepada ALLAH JUGALAH KITA MEMINTA SUPAYA die setieee….heeee…jiwang aku lak.

Okayyyy sekian wabillahitawfik walhidayah wassalammualaikum warohmatullohi wabarokatuh,

 

Yang baikkk dari Allah, yang kurang dari saya sendiri. Semoga bermanfaat.