Tag Archives: manjakani malaysia

Manjakani Buah Ajaib tiada bandingan.

Assalammulaikum malam ni rajin menulis…. i wrote about Manjakani sumwer 2010.. blog tu lupa password email pon hilang… tapi malam ni nak tulis lagi…kikik. Time tu org x jual…x jumpe…biji ni… even dlm Wiki pon hilang ,….Kaknur sempat cut and paste. Dan baru2 ni ade write ups ttg Manjakani oleh frim atau usm. Ikhlas cakap Manjakani ni takde racun dadah….sebab Kaknur ader buat test dgn Pusat Racun Negara…mmg die xder dadah steroid bagai… kalo dak dah lame,…berkubur. hihihi. Jadiii sebelum kaknur jual,….bawak g Ujian… jap Kaknur paste yg sedikit nota ttg Manjakani dr Wiki. Tetapi ditulis dlm bahasa Inggeris. Kaknur translate..kefaham Melayu ku kikikik… Kaknur dh jual guna EMAIL tahun 2008..boleh dikatakan time tu non hado…ade sorg due…mase mule2 ader blogspot dibuat…facebook… sekarang dh jauh canggih.., merata rata.

Manjakani ini ….ada GRED die… Gred A Hijau dari Iran Turki…India.. Manjakani Mekah xder. Duluuuuuuuuuuuu dalam Wiki cakap….. Oakgalss the best was from Alleppo. Mase Kanur jual mmg dr Syria. Mmg PakArab X masuk Msia lagi…..yg ramai2,… pahtu xder sole importer barang2 dr Arab masok malaysia… Mmg kalo ade mmg Sole Importer,…Kontena masok dr Syria….Alleppo. Sekaranggg syria gaduhhh dah lama….. Kaknur dpt dr Iran and Turki

Manjakani boleh rasa beza……by gred,.. Kalo Gred baik dr negara yg mmg terkenal..dgn dia dr zaman TokNenek kite…Kaknur akan pastikan Manjakani yg Kaknur jual GRED A, Hijau dr Negara Iran Syria jika ada,….Turki… Mmg guni die pon ada nama negara asal.

Jadiiii,…Kaknur start dgn biji,..2013 knur buat Serbuk, Kapsul, Gentel, boleh makan juga boleeh insert result die luarbiasa..pahtu buat Sabun dgn Minyak Zaitun sbb nature manjakani ini keeering….jadi pandai2 lah..Pahtu kanur buat scrub dgn sheabutter…. Sabun Manjakani kaknur bukan dr Serbok….. Serbok tuuu….readymade soap… sape2 pon buleh buat. Sabun Kaknur dr asal……..dari camporan minyak dimasak…ader kiraan peratus die.. jadi die serasiiiii….minyak dgn air… Mmg piau pati Manjakani. Pahtu buat Scrub… buat rendaman CikMunger semuanya luar biasa hebat… semua dr Manjakani Gred A…

Okeh meh nengok posting manjakani mangancam

 

Posting ni ditulis 2014..Taktau g mane…dok blogspot kot..

Ada apa dengan  Manjakani??(bukan bertujuan sensual sahaja).(new foundings)

  1. Manjakani bukanlah sejenis buah ataupun mana-mana bahagian pokok. Sebaliknya ia merupakan ketumbuhan abnormal berbentuk bebola yang terjadi pada beberapa species pokok tertentu. Ia terjadi akibat tindak balas kimia yang berlaku antara hormone pokok dengan cecair yang dikeluarkan oleh pelbagai spesies serangga yang menggunakan bahagian pokok untuk menetaskan telurnya.-refer wiki.
  2. Rekod bertulis mengenai penggunaan manjakani untuk tujuan mengetatkan faraj dapat dikesan seawal kurun pertama Masehi apabila Soranus yang merupakan pakar perbidanan dan sakit puan Rome ketika itu menulis mengenai manjakani didalam bukunya Gynaecology. Ini merupakan satu satunya buku rujukan bidang ini yang digunakan sehingga kurun ke -16.-refer Wiki
  3. Memulihkan luka jahitan bersalin.(luka kering)
  4. Membantu proses recovery/restructuring/reinstate bg Ibu Ibu keguguran.
  5. Mengetatkan/Mengesatkan liang faraj memberikan suatu adventure yang luarbiasa
  6. Mengecutkan rahim.
  7. Mengencangkan otot otot vagina & otot vital wanita.
  8. Melancarkan haid/mengeluarkan ‘sampah sarap’ semasa keluarnya haid.
  9. Melancarkan darah nifas.
  10. Mengeluarkan angin dalam badan ie.kentut/sendawa/menguap.
  11. Membantu pembuangan air besar/kecil(kekadang Jamu Bersalin x membantu najis keras dan membuatkan perot x selesa semasa dlm pantang)
  12. Membantu mengurangkan/mengecutkan bengkak buasir utk wanita mengandung(“NEW”-mintak Puan google)
  13. Membantu utk pesakit kencing manis.(Cara guna;kureng pasti tp mmg ader/google)
  14. Membantu merawat keputihan.
  15. Mengurangkan air berlebihan pada faraj.
  16. Mengurangkan lendir berlebihan.
  17. Merawat/Menghilangkan bau vagina yang tak disenangi.
  18. Manjakani direbus dgn Sirih untuk dicebok selepas haid untuk hilangkan gatal dan bau busuk faraj/atau selepas haid.
  19. Memberi tenaga lebih pada wanita waktu bekerja(tidak mengantuk)
  20. Memberi fokus
  21. Menambahkan ghairah dalam hubungan suami isteri.
  22. Menegangkan/memejalkan kulit/daging badan.
  23. Digunakan sebagai pupur/bedak sejuk mengecutkan jerawat.
  24. Dibuat sebagai ramuan FaceMask menegangkan wajah(serbok+limau+tepung beras).
  25. Air rebusan manjakani+daun inai memerah dan memberikan seri wajah.
  26. Mengurangkan kejang kaki yang sejuk.
  27. Memanaskan badan yang seram sejuk.
  28. Serbok Manjakani boleh dibancoh bersama minuman panas (x rasa kelat)
  29. Mengurangi sakit pinggng.
  30. Bertenaga menghindar dari letih lesu.
  31. Memejalkan/Menegangkan payudara sehingga kenceng.(kencang)
  32. Dibuat sebagai ramuan BreastMask dengan ramuan sewajarnya.
  33. Menghindarkan rasa malas malas badan kepada alert.
  34. Memperkemaskan badan dari gelebeh gelebeh.
  35. Awet muda.(bangun pagi tgk muke cekang/tegang sambil tu baca laa doa tgk cermin.. Cantik semulajadi bukan utk dibanggakan. Cantik urusan Allah swt).
  36. Pati air rebusan+buahmanjakani dilenyek,air likat boleh dioles ditepian dalam liang jimak untuk ketat dan kesat.(tidak disyorkan,tetapi ikot keperluan peribadi masing2.)
  37. Serbok Manjakani(ManjaPanty) dibuat pupur ditepek tepek pada pintu liang jimak.(tidak digalakkan tapi ramai yg suker,soo suker hati lah)..
  38. Mengurangi peloh badan busuk.
  39. Mengurangi bau mulut busuk.
  40. Buah manjakani yang direbus(sebijik)(dibuang biji)diblend bersama buah2an yang lain.
  41. Ambil air masak mati lebih banyak semasa pengambilan manjakani sekaligus mengalakkan lebih banyak pembuangan airkecil adalah baik untuk buahpinggang/ginjal.(tidak utk wanita dlm pantang urat kembang)
  42. Pengambilan buah/kapsul manjakani akan menggalakkan kita bersukan/bergerak/berkerja sekaligus pengeluaran peloh bertambah sesungguhnya baik untuk kesihatan. Semulajadi sehat.
  43. Kembali sebagai “Anak Dara”, 3K(Ketat/Kesat/Kuat)(ye ye orr…tapi betol laa..betol,..cuberr luu..).
  44. Membantu menambah kasih sayang suami terhadap isteri 200% dr biasanya.
  45. Meningkatkan keyakinan diri.(sebab ramai sgt dihiner suami dlm hal begini, tapi Suami agak2 ler,..hormati sayangi Isteri anda, dia teman yg setia dlm susah dalam senang. Dia juga pemangkin dosa atau pahala kepada anda.
  46. Manjakani bukan utk tujuan seksual sahaja.
  47. In Shaa Allah selagi kita DOA,USAHA,ISTIQOMAH,TAWAKAL kpd Allah SWT rumahtangga SORGA dunia UNTUK….SORGA di akhirat.

 

Tudiaaaa…siap sorga bagai…kikikik.

OK…daaaa